2025 Maryland Highway Safety Summit

8:30 – 9:00 a.m. 30 minutes	Welcome Address Speakers: Secretary Wiedefeld, Chrissy Nizer		
9:00 – 10:00 a.m. 60 minutes	Keynote Address The Cure for Stupidity Part 2: Understanding Why They Don't Understand You Speaker: Eric Bailey (Bailey Strategies)		
10:00 – 10:30 a.m. 30 minutes	Coffee Break and Exhibitor Exploration		
10:30 – 11:00 a.m. 45 minutes	Maryland Highway Safety Legislative Overview: Policy Updates & Impacts Speakers TBD after MD Legislative Crossover Day — March 17		
11:00 – 12:00 p.m. 60 minutes	Transform the Norm: The Power of the Positive Speaker: Jeff Linkenbach (Montana Institute)		
12:15 – 1:15 p.m. 60 minutes	Lunch		
1:15-2:00 p.m.	Workshop 1 – Traffic Safety	Workshop 2 - Impaired (Cannabis)	Workshop 3 – Vulnerable Road Users
	Speakers: Torrine Creppy (Safe Kids Worldwide) David Ocambe (Ocambe Group) Josh Dunning (AARP)	Speakers: Matthew Swinburne (University of Maryland School of Law)	Speakers: Peter Norton (University of Virginia)
	Workshop 4 - Pedestrian Safety	Workshop 5 – AI in Traffic Safety	Workshop 6 – Mental Health & Alcohol (Two Sessions)
2:15 – 3:00 p.m. 45 minutes	Speakers: Joseph Hamd (Washington Area Bicyclist Association) Elle Provolo (University of Maryland Student)	Speakers: Kimon Johnson (MDOT SHA) Presley Connor (DC Highway Safety Office) - Tentative	Speakers: Julie Seitz (Impaired Driving Solutions) Sarah Nelson (Harvard Medical School) Kate Huffman (American Bar Association)
	Workshop 7 – Engineering	Workshop 8 - Stop the Bleed	Mental Health & Alcohol Continued
3:15 – 4:00 p.m. 45 minutes	Speakers: Jay Zheng (MDOT SHA) Peter Campanides (MDOT SHA) Shane Sarver (MDOT SHA)	Speakers: Rachel Cockerham (University of Maryland Medical Center)	Speakers: Julie Seitz (Impaired Driving Solutions) Sarah Nelson (Harvard Medical School) Kate Huffman (American Bar Association)